Make your own free website on Tripod.com

 

Januari

En svikare!

Dåligt med fiske för min del sista tiden p.g.a. jägarexamen.
Men man hör nästan dagligen färska fiskehistorier om fina fiskar runt ön.

Har lagt in en bild på brorsan med en 4-kilos öring (nästan laxing.?..) tagen ett par dar innan nyår.

September - December

Som sagt, en otrolig öring-höst.

Många fina öringar har kommit upp. Stora, feta, blanka och stridbara.
Den häftigaste fisketuren skedde i slutet på november. Jag och Peter Högberg var uppa-norr för en förmiddags tur.
Vi startade från Visby vid 06.30 och var framme en timme senare. Efter ett tjugotal kast hojtar Peter till.. Eller huppar.. Ingen kan säga hupp som han. Eller lika ofta. Vi står några meter från varandra och fisken högg på kast in mot stranden. Jag går in en liten bit och kastar parallellt ca 3-4m från strandkanten och.. Japp! (som jag brukar säga). Två fina fiskar i 3 kilos klassen. Redan där var det en fin fisketur. Vi tog en macka.

Den förmiddan kom sammanlagt 5 öringar upp, alla runt 3 kilo, stålblanka, och i mycket fin form. Peter 3 och jag 2. Foto finns snart på bildsidan.

Kommer förhoppningsvis med en fin rapport på måndag v.2

Måndag 28/8

Var ute i Söndags, sommarvärme och ljumma vindar från sydväst.

Började fisket vid 13-tiden men inget hände. Tobisen lyste med sin frånvaro och jag bestämde mig för att leta tobis..
Jag fann den, i Ihre.. Första hugget kom snabbt, Tobisen bjud ej upp till någon vidare fajt. Men lite senare krokades även en öring, min första för säsongen. En allt för liten blank skönhet släpptes tillbaka för tillväxt. .

Den första öringen kom tydligen upp i Lördags, jag ska forska i saken..

Onsdag 23/8

Ja, jag drar väl lite om vad som hänt senaste tiden. Öringen har kommit in till land! Var ute på lördag och söndagskvällen den 20 & 21 augusti, på lördagen var det rena simhopps VM. Öringar hoppade och plaskade långt uppe på pallen, var dock inte huggvillig. Jag hade inte hoppats på att få nån fisk (mmm lite kanske), jag skulle mest kasta in min nya rulle. .

Det närmaste var en stor öring som följde efter draget och virvlade iväg.. På lördagen var det frånlandsvind (ostlig) och stilla sjö, något som brukar ge fisk på sensommaren - tidig höst. Det var också många tobis efter draget, ett gott tecken.

På söndagen hade vinden vridit till sydlig, jag var ute med Peter Högberg som är min mentor och slitstarka vadarvän. Det var trögt, jag hade kontakt med en feg rackare som puffade lite på draget och Peter hade en efter. Inga hopp och inga tobis. .


Bilder på Hitra resan kommer snart..